OffNews.bg

БАСТА има декларация, но членовете й остават в нелегалност

Партията на бившия депутат от ГЕРБ  Емил Димитров - Емо Фаса и на бившия земеделски министър Мирослав Найденов - БАСТА, прие учредителната си декларация днес в хотел "Еверест" в Етрополе, съобщи БГНЕС.

Цялото име на партията е България за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията (БАСТА).

И днес обаче не бяха обявени имената на хора от ГЕРБ, които ще се присъединят към новата формация.

"Ние имаме разговори, включително и с действащи депутати от ГЕРБ, и те сами се обаждат", обяви Димитров. Той обаче не можел да каже имената им, защото  "за съжаление там все още витае страхът".

"И всяко тяхно действие си е тяхно лично решение. Ние точно затова казваме, че сме различни, защото всеки са решава за себе си.

Никой от нас не е агитирал някой: ела, да го убеждава и т. н. Не е ли убеден сам, че трябва да дойде просто няма място. така че очаквайте техните самостоятелни решения", коментира още бившият депутат от ГЕРБ.

По думите му никой от настоящите депутати от ГЕРБ няма да дойде на 22 септември, когато ще бъде учредителното събрание на партията.

Днес при приемането на учредителната декларация присъстваха над 100 души, сред които бяха  Емил Димитров и Мирослав Найденов, и отцепниците от ГЕРБ Иван Петров, Павел Димитров, както и Костадин Хаджигаев.

Според Мирослав Найденов обаче на учредителното събрание по всяка вероятност ще има действащи депутати.

"Разбира се с голямото "ако" - ако парламентът продължи съществува, защото натискът на улицата е голям и не се знае каква ще бъде политическата реалност.

Каквото и да говорят партиите, макар че някои смятат, че ГЕРБ иска предсрочни избори или иска избори наесен, то всяка от четирите партии в момента в парламента няма интерес от избори и искат по някакъв начин да запазят статуквото си", коментира Найденов.