OffNews.bg

Бареков иска да участва в Съвета за сигурност при президента

 

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков иска да участва на утрешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. Новият политик заплаши "Дондуков" 2 с окупация, ако не бъде допуснат. 

Бареков е написал заявление до канцеларията на държавния глава с искането си. В него той настоява на заседанието да присъстват представители на две извънпарламентарни формации - неговата и Реформаторският блок. По закон в КСНС участват президентът, председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, МВР и финансите, председателят на ДАНС, началникът на отбраната, както и по един представител от всяка парламентарна група. Законът допуска да бъдат поканени и други лица по необходимост, но това става само с решение на членовете на съвета.

 На заседанието утре ще бъде обсъден бюджетът и бюджетът на службите и ситуацията с бежанците. Темата на срещата е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване“. 

Ако до 17 ч днес не получи разрешение за допускане до КСНС, Бареков се закани да изкара няколко хиляди души на мирна окупация пред президентството. Той настоява към дневния ред да бъдат добавени и въпросите за корупцията, демографската криза, прекомерната бедност.