OffNews.bg

Бабикян: Ако ще ти отсекат главата, не се занимавай да си режеш ноктите

Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. В политиката предпочитам да вярвам на фактите, главният прокурор реши да влезе във функциите си, да видим какво ще свърши. 

Така коментира скандала между Татяна Дончева и Радостин Василев от ИТН, който обвинява лидера на Д 21, че се е опитала да разцепи групата на Има такъв народ в парламента. 

Дончева не е в България, като се върне, ще разговаряме. Тя е мандатоносител на организацията на Мая Манолова, уточни Бабикян. 

От протестите до вчера не сме имали формация, сега сме неправителствена организация, каза той по повод учредяването на "Ние идваме!" като формация. 

На предстоящите избори гледам с досада и отвращение, правим за трети път едно и също нещо, обясни той. 

Ако ще ти отсекат главата, не се занимавай с това да си режеш ноктите, посъветва Бабикян. По думите партиите е трябвало да направят компромиси, за да има страната правителство. Той даде пример с "Изправи се БГ! Ние идваме!" - загубих приятели, защото съм с две леви дами в коалиция, те също, призна той. 

Заради това супер его, които всички партии, борещи се със статуквото, удариха на масата, Йордан Цонев беше прав, казвайки "Като не можете Вие да направите нещо, ние ще го направим", заяви още той. По думите му само за да накажат партиите на протеста, вчера депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС са гласували парите за пенсионерите да се увеличат толкова, че средства няма да има за мярката 60 на 40, за охраната на границата, за медиците. За тези хора токът и парното няма ли да поскъпнат, попита риторично Бабикян. 

Не знам дали нещо ще се промени след предсрочните избори, призна депутатът.