OffNews.bg

Арх. Борислав Игнатов: Г-н Контрера, публикувайте финансовата обосновка за автобусите

Ето, че и другият съучастник в прокарваненто на неизгодната концесия на северните линии излезе в медиите - господин Карлос Контрера е вносителят на втория доклад, който практически е копие на първия с подпис на господин Калоян Паргов. Така към тандема ГЕРБ-БСП се присламчва и ВМРО с настояването да се сключи договор с МТК на цена 3.00 лв на километър за крайградски линии без никаква финансова обосновка. Явно някой е казал на въпросните господа каква трябва да е цената в частен разговор.

При пробег от близо 6 милиона километра по тези линии на година всички разбираме до какви огромни подарени средства от бюджета води всяка надписана стотинка. Разликата по нашите разчети е поне 22 000 000 лева!

Забавно е, че г-н Контрера внушава, че ние от Демократична България сме били "против новите автобуси". Не господине, точно обратното - против сме вместо с новите автобусите, хората да се возят със стари раздрънкни автобуси без климатици, произведени през 2007-ма година! Номерът с "авариралите" също не ни минава, понеже по договор концесионерът е закупил резервни бройки от новите автобуси точно за тези ситуации и е длъжен да вози само с тях. То бива бива изгодни условия, ама подмяната със стари автубуси за сметка на хората вече е наглост и безочие!

И така ето моето предизвикателство към г-н Карлос Контрера: Моля, публикувайте вашата финансова обосновка за предложената от вас цена от 3 лв. на километър! Би трябвало да сте я входирал с доклада си към СОС. Нека всички да я видим. Едва тогава говорете за "лъжа" по медиите с вашите приятели от БСП и ГЕРБ!