OffNews.bg

Папа Бенедикт XVI: Никой не чува посланията ми в Twitter

Папа Бенедикт XVI се оплака, че заради „излишъка от информация онлайн“ посланията му не могат да достигнат до последователите му в Twitter, съобщиха световните медии.

По думите му част от потребителите успяват да отвлекат вниманието на тези, които се опитват да засегнат важни социални и религиозни въпроси. „Културата на социалните мрежи поставя значителни предизвикателства за тези, които искат да говорят за истината и ценностите“, посочи той. Според Бенедикт XVI в социалните мрежи значение имала на първо място популярността на изказването, а не неговата стойност.

„Въпреки това ако се използват по мъдър и хармоничен начин и потребителите се опитат да бъдат истински, социалните мрежи могат да подсилят връзките между отделните хора и да насърчат хармонията на човешкия род“, заяви той.

Папата изпрати първото си съобщение в Twitter през декември. Посланието му беше разпространено на осем езика – английски, испански, италиански, португалски, немски, полски, арабски и френски.

Миналата седмица папата включи към езиците, на които туитва, и латинския - официалният език на Римокатолическата църква. До момента 85-годишният Бенедикт XVI има над един милион последовател в социалната мрежа.