OffNews.bg

Всички приходи на ЦГМ отиват за поддържане на транспорта, няма как в момента да се строят паркинги и да се ремонтират тротоари

Всички приходи в Центъра за градска мобилност отиват за покриване на разходите на транспорта, имаме проекти, но в момента няма как да се ремонтират тротоари и да се строят паркинги. 

Това заяви шефът на ЦГМ Димитър Дилчев по БНТ. На годишна база разходите в метрото и електротранспорта ще скочат с 50-60 на сто. Не се обсъжда обаче повишаване на цената на билета в СО, каза още Дилчев. 

Разширението на синя и зелена зона е по инициатива на кметовете и живеещите в района хора. Въвеждането на зелена зона дисциплинира трафика. Засега ще се разшири зелената зона в част от район Възраждане. 

Ще има проверки във всички транспортни средства, постоянните проверки ще се местят, очаквайте такъв контрол и във всички превозни средства, допълни той. 

Цената на скобата и паяка в София няма да се променят скоро, в следващите месеци ще има дискусия по тази тема, успокои Дилчев. Не можем обаче да толерираме хората, които паркират неправилно, подчерта той.