OffNews.bg

Валидираха юбилейна пощенска марка по случай 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето

По случай 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН, днес бе валидирана юбилейна пощенска марка.

Това стана в присъствието на зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, представителя на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита,  изпълнителния директор на "Български пощи" Деян Дънешки и художничката Дея Вълчева, по чиято идея е реализирана марката.

Церемонията по валидиране на марката откри заместник-министър Атанасова с думите, че днешното издание ще бъде гордост за колекциите на любителите на пощенски марки и ще радва хората, които изпращат и получават писма. Тиражът на пощенската марка е 5 500 броя.

"Марката е пощенският символ на доброто и посланието, което ние имаме към бъдещите поколения, че най-голямото богатство на нашето общество са децата", с тези думи зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова приветства инициативата. 

Д-р Елеонора Лилова благодари на МТИТС, за подкрепа на идеята на ДАЗД за отбелязване на 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН с издаване на юбилейна пощенска марка, както и на хората, спомогнали за това принципите, заложени в този документ да бъдат прилагани в страната ни през всички тези години.

"Вярвам, че България ще става все по-добро място за благополучието на децата и на техните семейства", заяви д-р Лилова.