OffNews.bg

Температурите падат до минус 14 градуса днес

До минус 14 градуса ще паднат температурите днес на отделни места, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.

В по-голямата част от страната е обявен жълт код за потенциално опасно време заради студа. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 11 и минус 6 градуса, в София - около минус 9. Жълт код не е активиран за 7 от 28-те области на страната: Варна, Бургас, Силистра, Русе, Сливен, Ямбол, Хасково.

През деня ще е предимно слънчево. По-късно от север ще започне увеличение на облачността, ще е средна и висока. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 4°.

Над планините ще е предимно слънчево. Привечер облачността над Стара планина ще се увеличи. Ще духа слаб северозападен, по най-високите части - умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта в отделни райони видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са 3° - 5°. Температурата на морската вода е 5° - 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 30 мин. и залязва в 17 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 21 мин.

Луната в София залязва в 10 ч. и 02 мин. и изгрява в 23 ч. и 43 мин. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт.