OffNews.bg

ЦИК отказа среща на президента

ЦИК отказа да иде на среща, организирана от администрацията на президента, на която утре трябва да се обсъдят актуални въпроси за предстоящите на 14 ноември избори в ситуация на пандемия от COVID-19.

На нея покана са получили още представители на Министерството на здравеопазването, МВнР, ДАНС, Националното сдружение на общините и фирмата "Информационно обслужване".

Секретарят на комисията Севинч Солакова обаче възрази, че не може да се провежда среща на "Дондуков" 2 по изборни въпроси. Солакова получи подкрепа от Георги Баханов. 

"Считам, че не е коректно и нормално да се провежда такава среща в президентството и то по покана на президента, който е и кандидат за президент", обясни Баханов, цитиран от БНР.

И допълни, че срещи на ЦИК с Министерството на външните работи, ДАНС и "Информационно обслужване" и без това се провеждат.

ЦИК вече е поканила на среща и здравния министър, и държавния здравен инспектор по темата за усложнената ситуация с пандемията и изборния процес.

Зам.-шефът на комисията Димитър Димитров пък обясни отказа с предварително планирана среща на ЦИК по това време с мисията на наблюдателите на изборите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Тя е само един час преди това, те ще дойдат тук, за да ни видят. Няма как за десет минутки да се мернем, да помахаме и да тръгнем на друга среща", посочи Димитров.