OffNews.bg

Своге отбеляза 144 години от гибелта на Васил Левски

Община Своге отбеляза 144 години от гибелта на Васил Левски.

Под егидата на кмета на Своге Емил Иванов беше организиран отворен час по родолюбие, който се проведе в сградата на читалище "Градище 1907" в на града на 17 февруари.

Община Своге и Национален съюз "Единение" изнесоха открит урок по родолюбие, посветен на годишнината от смъртта на Левски.

Залата на читалището беше препълнена с ученици от Начално училище „Д-р Петър Берон" и Средно училище „Иван Вазов"- гр. Своге, които с интерес наблюдаваха случващото се и научиха интересни факти около живота и делото на Дякона.

Представител на общинското ръководство и специален гост на мероприятието беше заместник-кметът г-жа Нина Копринджийска.

В речта си към многобройната публика г-жа Копринджийска подчерта, че основна линия в културно-образователната програма на Община Своге е грижата към най-малките и запазване на българския дух у тях.

Заместник-кметът изтъкна изключителната важност на това децата ни да познават своите корени, да ценят героите на българската история, като по този начин формират у себе си стабилна ценностна система.

Последваха изяви на любознателните ученици, които с радост и вълнение рецитираха стихове. Участниците разказаха истории, свързани с революционния живот на Апостола, и отдаоха почит на великото дело и невероятния човешки подвиг, превърнал Левски в герой на България.

Честването се проведе с медийната подкрепа на OFFNews.