OffNews.bg

Ръждясали шипове пребиват планинари в Балкана (СНИМКИ)

На шипове в земята се натъкна планинар, излязъл на разходка с колелото си в Централния Балкан към Калофер. Мъжът е бил с колелото си, когато видял коловете, забити в земята. Възмутен той публикува снимките и опасното място, а планинари коментират, че на много места в планината има подобни колове.

Няколко са предположенията за какво са сложени тези шипове, които освен че са опасни някой да се пребие, са и ръждясали. Първото и най-вероятното е, че някой или група хора искат да спрат возенето с коли, мотори и АТВ-та в Балкана. „Но това е начин на самоуправство, който може да се случи само в България“, коментират възмутени планинари.

„Децата, кучетата, възрастните хора и велосипедистите не са имунизирани срещу ръждясали шипове“, пишат пострадали. Шиповете се намират в Централния Балкан в посока от връх Васильов към връх Кашка. Запалени планинари коментират обаче, че на много места в планината вече има такива шипове.

„И тук в софийско местните от най-близките селата разхвърлят къси парчета бодлива тел срещу мото-кросаджии и с колелото съм пукал гуми, понеже теловете са невидими сред тревите и пръстта“, пише друг пострадал.

Второто предположение е, че шиповете се слагат от ловджиите заради мотористите, които им плашели дивеча.