OffNews.bg

''Работникът'', на когото Борисов подари сакото си, се оказа общинар от ГЕРБ

На умилителен жест станаха свидетели зрителите на излъчваните във фейсбук видеа на премиера Борисов. При един от епизодите Борисов се среща с работници, които строят магистрала "Хемус", говорят си шеги и закачки, а един от строителите много харесва сакото на премиера. Лидерът веднага го сваля от гърба си и му го подарява.

"След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават", написа Борисов в социалната мрежа, публикувайки видео от събитието.

Ето го:

Оказва се обаче, че въпросният Янислав, уредил се със сакото на Борисов, всъщност е общинският съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово Янислав Ангелов Великов, разкри сайтът boulevardbulgaria.bg.

Задочно потвърждение за самоличността на човека има в записи от заседанията на Съвета на Суворово в YouTube канала на общината - на първия клип може да се види, че той отговаря "за" на въпроса на председателстващия как ще гласува съветникът "Великов".

Същият човек се вижда и в блога на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов, който през септември 2020 г. публикува снимки от среща с "кметове, общински ръководители и общински съветници от партията в Суворово и Девня".

Пред сайта Фрогнюз, Яни с премиерското сако потвърждава, че наистина е общински съветник от ГЕРБ. Ето и част от разговора.

- Вие какво правихте там?

- Аз тук си работя. Началник съм на механизацията. А кой ви каза, че съм общински съветник?

- Надавам се, не е тайна, пък и в интернет тази информация може лесно да се намери. Предполагам не криете този факт.

- Не искам, по принцип, много да се…., но няма проблеми.

Янислав Великов твърди още и че не е знаел, че там ще идва премиерът и че за първи път го вижда.