OffNews.bg

Проф. Кантарджиев: Македонският народ е част от българския. Там са с полицейски час заради коронавируса

Не ни бяха тежки мерките. Чакайте да разберем - нашият братски народ, част от българския, в момента е с полицейски час, бе. Говоря за Република Северна Македония. С полицейски час! И знаете ли колко е строго? Като се прибереш от работа в 2 ч., до другата сутрин няма излизане. Или до понеделника - когато тръгваш на работа.

Това заяви в предаването на БНТ "Панорама" проф. Тодор Кaнтарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

Той обясни, че в България в момента 10 души с коронавирус заразяват 14.

Има епидемични взривове, т.нар. клъстъри - в Смолянско, в един от кварталите на Кюстендил, в Самоков. В Плевенско нещата вече са под контрол, заяви Кaнтарджиев.

Още веднъж моля, като лекар: хора, не се събирайте. Когато сте в градския транспорт, задължително носете маски. В магазините е хубаво една маска - просто така се познава възпитаният и образован човек, призова директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

И тази мол мания у българите! Абе, прекрасно е времето навънка, не се събирайте толкоз в моловете. Няма да фалират моловете, категоричен е проф. Тодор Кaнтарджиев.