OffNews.bg

Починал пациент оставен на стол с часове пред варненско ДКЦ

Мъж почина пред варненска поликлиника, а тялото му престоя часове пред стълбите на лечебното заведение, покрито с чаршаф.

За случая съобщи Нова Варна след сигнал от читател. Пациентът е бил оставен на стол пред централния вход на ДКЦ 4 в града повече от час.

Екип на медията е отишъл на място, за да провери достоверността на сигнала и трупът все още е бил пред болницата. От 4-то ДКЦ обяснили, че мъжът е дошъл с направление от личния си лекар за преглед при уролог. На регистратурата му обяснили, че няма такъв специалист и той излязъл.

Междувременно други пациенти предупредили, че състоянието на човека се влошава, след което той починал.

От поликлиниката са звънили на 112 и на Социални грижи. Според Нова Варна при пристигането екипът е казал, че не се занимава с починали.

Снимка: Фейсбук

Авторът на кадрите разказа и пред Нова телевизия какво е видял. Константин Парчев е бил на преглед при личния си лекар и забелязал човек в "недобро състояние" да седи на стол пред поликлиниката. По думите му очевидно е имал нужда от помощ. Мястото е било изключително натоварено като поток и явно е нямало свободна стая. По-късно Парчев е минал още веднъж и видял, че мъжът е покрит с чаршаф. Върнал се е на мястото и трети път. Според него трупът е престоял пред ДКЦ-то около два часа.

От ДКЦ 4 отказват коментар, но по-рано днес, по време на брифинга, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи, че е запознат със случая, назначена е проверка и ще има санкционирани.