OffNews.bg

От Истанбулската конвенция излиза Антихристът и още предозиране

Сякаш от нищото дебатът "за" и "против" ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, по-известна като Истанбулската конвенция, се превърна в основна тема за българската общественост. 

Измести фокуса от корупцията, председателството, спасяването на Пирин, че дори и вота на недоверие срещу правителството, който не мина.

Малцина прочетоха, но много коментираха какво точно пише, въвежда ли "трети пол", предстои ли легализация на гей-браковете. Появи се богата реколта от крайни позиции, насаждащи омраза и откровени абсурди. 

Ето докъде стигна предозирането:

Известният български режисьор Андрей Слабаков даде интервю, което ПИК публикува със заглавие "Няма трети пол! Който иска да ходи с розови гащи, ама не в детската градина - педерастката мафия ни пробутва някакви джинджъри и други простотии".

Пред същия сайт депутатът от БСП Иво Христов обясни, че Истанбулската конвенция "цели да промени човечеството и децата" и че "отваря вратите на Ада и оттам ще излезе Антихристът. Адът ще ни залее" 

Бившият главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски и настоящ национален кординатор на "Атака" Светослав Лазаров ни увери от ефира на Нова тв, че Сорос ни облъчва с Истанбулската конвенция. Според него тази конвенция изцяло обслужва определени лобита, които са финансирани от магната от унгарски произход.

Нужна ли е Истанбулската конвенция, ако не защитава животните от насилие? Това попита златното момиче в художествената гимнастика Илиана Раева в своя Фейсбук профил:

"Искам да попитам:

1. Има ли официален документ, в който е ЗАБРАНЕНО нормалното съществуване на джендърите?

2. В Истанбулската конвенция включено ли е БРУТАЛНОТО НАСИЛИЕ над животните в различните му измерения?

Ако ДА, моля да ме извините за моята неинформираност!

Ако НЕ, тази Истанбулска конвенция е порочна и несъвършена!"

В "Референдум" по БНТ председателят на Асоциация "Общество и ценности" Михаела Джоргова пък обясни, че се притеснява в съблекалнята на фитнеса да не влезе транссекуален мъж с друг член долу, който не е опериран. Тя твърдо се обяви против ратифицирането на конвенцията, защото иска да бъде необезпокоявана в тоалетните на мола.

Главният редактор на "Епицентър" Валерия Велева също заклейми Борисов, че е предал България на "джендърите". В свой коментар тя написа:

"Българските майки няма Ви простят това, г-н Борисов!
 Защо дръзвате да тръгнете против майките и бащите?"

След като управляващите биха отбой за ратификацията тя публикува радостен статус:

"Отложиха я! Истанбулската! Народ и Църква показаха силата си. Благодаря за подкрепата, приятели!"

А в предаването на Гала "На кафе" се чу следната позиция:

„България е християнска държава и не може да приеме Истанбулската конвенция, предложена от мюсюлманска Турция“.

Списъкът не претендира за изчерпателност и спокойно може да бъде дописван...