OffNews.bg

Мотористите се стягат за национален протест

Национален протест срещу промените в новия Застрахователен кодекс стягат мотористите. Той ще се проведе в средата на април преди откриването на сезон 2016. 

Това решиха на общо събрание клубовете в София, съобщи moto-zone.bg. На срещата присъстваха членове на всички мотоклубове в столицата, както и представители на свободните мотористи в града (фейсбук групата Sofia Riders/Софийски мотористи).

След дълго обсъждане мотористите избраха двама адвокати, които да се заемат пряко със случая, съставяйки декларация с юридически обосновани искания и мотиви. Това са представителят на мотоклубовете Стефан Колев - Брадъра (MC Brothers from Hell), и Александър Бакалов (Sofia Riders).

Протести на мотористите имаше първо във Велико Търново, където те излязоха на улицата без машините си, а на 22 януари рокери блокираха центъра на Варна. Периодичните протести в големите градове ще продължат, категорични са любителите на две колела. Те недоволстват срещу промяната, според която регистрациите на превозните средства да се прекратяват служебно при неплатена навреме застраховка "Гражданска отговорност".