OffNews.bg

Майката на блъснатото дете тормозена от кмета: Казал ù, че е проблемна и психично болна

Майката на блъснатото дете е била тормозена от виновния за катастрофата кмет на Трън Станислав Николов.

Николов казал на Анита Гълъбова, че била "проблемна майка", "психично болна", "осъдена". Нито едно от тези неща не е вярно. За тормоза разказа тя тази сутрин пред Нова тв.

Катастрофата става на 13 ноември 2015 г. Тогава Николов блъска с джипа си 6-годишния Ивайло, който отива на училище. Вследствие на удара детето остава без далак и с половин черен дроб. Свидетелите обаче са заплашвани и изтеглят показанията си, а един от тях под заплаха за смърт подписва фалшиви показания в полицията. Това се потвърждава и от Главна прокуратура, която вчера прехвърли разследването от Трън в Перник, за да се гарантира обективност.

Кметът никога не се обадил на майката, за да попита как е Ивайло. Когато тя звъняла, той й казал, че била проблемна майка, психично болна, осъдена.

"Аз имам дъщеря на 25 години, която учи магистратура. Не искам тя да слуша това. Не искам децата ми да плачат", казва Анита и допълва, че никога не е била осъждана.

Тя е начален учител. След като ражда Ивайло и отпускът й по майчинство приключва, тя започва работа на две места, за да ги гледа.

"Ивайло разбира всичко. Мисля, че оттук нататък ще посещаваме психолог", казва още майката.