OffNews.bg

Кметът на столичния район Младост призова хората да не излизат от вкъщи, но да подават сигнали

Поради усилване на вятъра очакваме обстановката да се усложни. Моля гражданите да не предприемат излизания навън освен в крайна необходимост поради високия риск от инциденти. Бъдете много внимателни, защото в настоящата ситуация дърветата се прекършват изключително лесно и създават реален риск за живота и здравето ни.

Това написа в профила си във Фейсбук кметът на столичния район "Младост" Ивайло Кукурин. 

Той призовава хората да подават сигнали на тел. 112 или на аварийното звено на СО - 029041315, но от домовете си. 

"Екип на аварийното звено обработва множеството сигнали за паднали дървета. Работата продължава при осигурена пълна мобилизация и координация от страна на районната администрация, аварийното звено и инспекторат към СО. Приоритетно се разчистват падналите дървета, които блокират трафика, за да се осигури почистването на останалите улици", допълни той.

Основните булеварди на района са почистени и проходими. Обработват се спирките на масовия градски транспорт и по-малките вътрешноквартални улици.

"Останете си вкъщи през следващите часове до обяд и бъдете крайно предпазливи", призовава още веднъж районният кмет. 

Кметът на София Васил Терзиев от своя страна благодари на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до момента не са спрели работа и продължават да почистват снега.

"Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", написа Терзиев във Фейсбук. 

Той призовава всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.

"Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване. Активно работим и с районните кметове, които съдействат без прекъсване", допълни кметът на София.