OffNews.bg

Известни родители се включват във виртуална библиотека за самоподготовка със своите деца

Известни български лица се включиха във виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет, за да покажат на родителите как удобно и лесно могат да помагат на децата си с уроците по време на извънредното положение. Специално подбраните и оформени в помощ на обучението у дома части от най-популярните учебни помагала, готови за принтиране и попълване, бяха качени преди седмица на сайта на издателството.

Деси Банова, Ваня Джаферович и Ивайло Захариев се заеха да “разлистят” над 50 000 учебни материала в помощ на учениците от 1 до 7 клас. В информационно видео те демонстрират предимствата на виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет, която допълва наличните електронни учебни ресурси в популярната и иновативна образователна платформа IZZI.

Седмица след публикуването на анти-COVID изданията над 45 000 са се възползвали от електронните помагала и учебници, които в PDF формат дават възможността да бъдат разпечатвани и фотокопирани, а учениците да попълват и да се упражняват, без да бъдат постоянно пред компютрите.

До момента преглежданията на материалите надхвърлят 17 000, като най-често сваляни са помагалата по български език и литература, математика и английски. Традиционно предизвикателните предмети – физика и химия, допълнени от немски език, сега могат да бъдат упражнявани не само от децата, но и от самите родители, за да затвърдят стари знания, както и да получат нови такива. Статистиката сочи, че голям интерес предизвикват и помагалата по история, география, човекът и природата и човекът и обществото, които са били свалени общо над 5500 пъти.

Във видеото Деси, Ваня и Иво демонстрират как въпреки натовареното си ежедневие успяват да помогнат на децата си с уроците по математика, география, история и български език чрез използването на специалните учебни помагала от виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет.

„Разбираме трудната ситуация, в която се намират много семейства у нас в момента. Затова достъпът до платформата и виртуалната ни Библиотека са напълно безплатни. Всички помагала и учебници са съобразени със стандартите на образователната програма в момента и са създадени с цел да помогнат на децата да добият и затвърдят знанията си лесно, като не само учат, но и се забавляват“, каза Владимир Колев, управител на Клет България.

Всеки родител може да посети виртуалната Библиотека на издателство Клет, където да открие най-подходящите учебни материали за своя ученик, независимо по какви учебници се обучава.

Вижте видеото с участието на Деси Банова, Ваня Джаферович и Ивайло Захариев: 

Изтегли, принтирай и учи удобно вкъщи, заедно с Клет!


Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.
Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.
Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.