OffNews.bg

ЮНЕСКО показва Национален парк Пирин на изложба във Венеция

Снимки на Национален парк Пирин са част от мултимедийната изложба "Отвъд устойчивата прехрана", която бе открита днес във Венеция от регионалното бюро на ЮНЕСКО.

Събитието е част от Експо 2015 в Милано и представя връзката между територията, изхранването и общността. Фотоизложбата поставя въпроса как това се отразява на възможността на планетата да произвежда и потребява храната по устойчив начин.

Тя е разделена на пет различни теми - управление на водните ресурси, грижа за земята, намиране на баланс в икономиката на прехранването, защита на биоразнообразието и по-голямо участие в усилията за постигане на устойчиво развитие, съобщава "Дарик".

Всяка от темите е нагледно представена с различни примери от списъците на ЮНЕСКО с обекти на Световното културно и природно наследство.

Именно като такъв в изложбата е включен и Национален парк Пирин, който беше вписан в представителния Списък на ЮНЕСКО през 1983 г. В изложбата са показани фотоси от планината с нейната флора, фауна и богато екологично разнообрази.

"Отвъд устойчивата прехрана" е отворена за посетители до края на октомври.

Фотоизложбата ще бъде показана и на други места в Италия, сред които ботаническата градина в Падуа и биосферния резерват по делтата на реката По.