OffNews.bg

И кабинетът посочи за виновник в аферата 'Олимпик' Ралица Агайн от КФН (видео)

Правителството официално поиска оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн заради недостатъчно упражнен държавен контрол при фалита на застрахователната компания "Олимпик".

Това обяви на брифинг в Министерския съвет финансовият министър Владислав Горанов, след като преди нея бе проведена среща при премиера, на която е било и ръководството на КФН.

Ралица Агайн е ресорният зам.-председател на комисията за застрахователния сектор.

Заради банкрута на дружеството около 200 000 души останаха без застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите си и се наложи да потърсят нов застраховател за своя сметка.

"Намираме сериозни пропуски в работата на ръководителя на управление „Застрахователен надзор“ в Комисията по финансов надзор Ралица Агайн. (...) „Българският закон не предвижда възможността правителството да поиска нейната оставка. Българският парламент има изчерпателно изброени хипотези, при които може да освободи предсрочно член на КФН, избран от него, но някой трябва да поеме отговорност“, призова Горанов и уточни, че Ралица Агайн трябва доброволно да напусне поста си.