OffNews.bg

Господарите: Шефът на ЦГМ с охрана на работа и имоти за милиони

Изпълнителният директор на ЦГМ в оставка Симеон Арнаудов има няколко имота, два модерни автомобила, но няма приемен ден за разлика кмета на София. 

Къща и апартамент в "Драгалевци", къща на морето и лъскави коли притежава Арнаудов, той се движи с охрана, а служителите на Центъра за градска мобилност нямат право да излизат от стаите, когато директорът идва. Районът се отцепва, разказа пред "Господари на ефира" дългогодишен служител на ЦГМ.

Арнаудов е делегирал част от правата си на Свилен Кръстев, той се занимава с контрольори и паяци. Той е измислил това - в 18,30 ч. паякът минава и вдига всички коли, на които са поставени скоби. Човекът идва в 18,45 - зоната е до 19 часа, колата му я няма и е принуден да плати и за скобата, и за паркинга. 

Ако има два лева, трябва да се откраднат три", казва за Арнаудов служителят. Той разкри още, че в ЦГМ от две години се води на работа жената на районен кмет, която получава заплата, но не е стъпвала там. 

Според експерти на предаването къщата на Арнаудов в Драгалевци струва над един милион лева. 

"Геро, сега разбрах защо билетчето поскъпва на 1,60 лв.! Човекът вдига стандарта!", каза в студиото тв водещият Малин Кръстев. "Да не говорим, че за Синята и Зелена зона за паркиране в София се ползват улици и тротоари, за които всички ние плащаме данъци", отбелязва Геро.