OffNews.bg

Фондация търси емблематични обекти в 12 града в България

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ стартира кампанията „Място в сърцето“, която има за цел да подкрепи проекти за възстановяване на емблематични места в 12 града в България.

До края на януари на сайта на кампанията ще се събират предложения за емблематични обекти, които хората носят в сърцата си като символ на града. Всеки жител на съответния град може да предложи обект, като изпрати три снимки, обосновка на предложението си и информация за обратна връзка.

В кампанията няма да се подкрепят стартиращи проекти, които имат нужда от финансиране на цялостно изграждане, както и проекти със статут на национален паметник на културата или такива, намиращи се в частни имоти.

След това фондацията заедно с представители на местаната власт и специалисти ще избере по три предложения за всеки град.

Следва гласуване, което ще се проведе на сайта на кампанията. Проектът, събрал най-много гласове, ще се включи в набирането на средства чрез дарителска кампания.

Реализирането на проектите ще бъде между август и ноември 2014 г. Осъществяването на проектите ще става с помощта на фондациите по места, както и със съдействието на местната власт и на специалисти в областта.

Градовете, включени в кампанията, са Бургас, Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали, Плевен, Русе, Пловдив, София, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

До момента са получени 27 предложения, сред които преобладават парковете, градините и местата за отдих.

Ето и всички предложения до момента:

1.Бургас

2. Благоевград

3. Варна

4.Габрово

5. Кърджали

6. Плевен

7. Русе

8. Пловдив

9. София

10. Сливен

11. Ямбол

12. Стара Загора

Повече информация за кампанията "Място в сърцето" можете да получите на интернет страницата на кампанията.