OffNews.bg

Фандъкова: В парковете само родители с малки деца

В парковете в столицата да могат да се разхождат родители с малки деца, предлага столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Разходките ще са само в определени часове и по определени маршрути, уточни Фандъкова, която заедно с министър Петя Аврамова провери изграждането на разширението на столичния околовръстен път. Ще гарантираме еднопосочното движение, обясни още кметът. Сядането по пейки обаче няма да се разрешава, както и използването на площадките за спорт и игра. 

По думите ѝ това е огромна организация, която изисква време. Кога ще се случи, ще препоръча Националният оперативен щаб, посочи Фандъкова. 

Синя и зелена зона в София ще останат безплатни още седмица след 26 април. Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Колегите й в общината я убеждавали да се върне поне синята зона, защото в центъра е хаос с паркирането.

В същото време, ако аз днес обявя, че връщаме зоните ,ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи. И ще се окаже, че аз съм виновна, че има струпване в градския транспорт на много хора, посочи кметът Фандъкова. Нека да сме последователни, докато случаите на заразени с коронавирус нарастват, ще продължат мерките такива, каквито са до момента.

Кметът Фандъкова съобщи, че е уважила молбата на заместник-кмета по екология Йоана Христова за напускане. Тя имаше желание да бъде освободена още от миналата година по "дълбоко лични причини", информира Фандъкова. Официално молбата й за напускане е от февруари. Тече тримесечният срок за предизвестие. Бях я помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в кризата и да подготвим дейностите по почистване и озеленяване. Благодарна съм и изключително много, каза Фандъкова. Тя увери, че за напускането й няма никакви други причини. До десетина дни столичният кмет ще представи новия зам.-кмет по екология. Фандъкова каза, че има няколко варианта, които разглежда в момента.