OffNews.bg

Фандъкова: В големите паркове и на Витоша ще пуснем първо семействата с малки деца

Преди Великденските празници няма да има никакво облекчаване на ограничителните мерки заради коронавируса. В първия възможен момент обаче трябва да дадем варианти за излизане в големите паркове и на Витоша на семействата с малки деца, които са най-потърпевши от стоенето вкъщи. 

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. Заедно със СДВР ще въведем и допълнителен контрол при облекчаване на разходките, допълва тя. 

Фандъкова уточнява, че в последните дни с министър-председателя Борисов и ген. Мутафчийски са обсъждали възможности за облекчаване на част от ограничителните мерки, но "категорично това няма да се случи преди края на Великденските празници". 

Първата ни задача сега е да посрещнем подготвени очаквания от лекарите пик, най-важно е сега да не изпуснем ситуацията извън контрол и то след добрите резултати, които постигнахме благодарение на дисциплина и лична отговорност, допълва кметът. 

От днес общината разполага с дарение от 8 автомобила „Рено“, „Нисан“ и „Дачия“ - 4 за екипите за дезинфекция и 4 за доставките на храни на възрастни хора. 

От утре екип от 25 доброволци ще дезинфекцира допълнително градския транспорт на последна спирка.