OffNews.bg

Фандъкова нареди плочата на пл. Гарибалди да бъде махната

Оприличаваната на надгробен паметник водна стена на пл. "Гарибалди" да бъде премахната, нареди столичният кмет Йорданка Фандъкова след подигравките, с които бяха залети социалните мрежи вчера, съобщи bTV. 

"Бях на място. Видях я. Тази стена не се вписва. Площадното пространство е малко, а стената е доста голяма. Доколко е водна е друг въпрос", коментира Фандъкова. Тя обясни, че на мястото на тази стена няма да бъде поставяно нищо.

Решението за поставянето на стената е на проектантите от студио "А.Д.А.", които през 2013 г. спечелиха конкурс на общината за проект за обновяване на тази част от центъра. "Проектантът не обясни идеята си. Явно няма и да разберем каква е", каза още кметът и добави, че авторът на проекта арх. Иво Пантелеев отказал да обясни пред медиите защо е решил на това място да се постави черната каменна стена. 

Фандъкова каза още, че щяла да говори с ректора на УАСГ стената да бъде сложена в сградата на университета, за да напомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.