OffNews.bg

Фандъкова: Благодаря на столичани, парковете в София останаха празни

Много от парковете и градините на София днес останаха празни. Благодаря на всички столичани, които показаха, че са отговорни и разумни. 

Това написа кметът Йорданка Фандъкова във фейсбук. Тя информира, че екипи на полицията са реагирали на сигнали за нарушения, но това не е възможно навсякъде и по всяко време. 

Знам, че днес Витоша беше едно от най-изкушаващите места за разходка, но моля да разберете, че не надморската височина, а броят хора на едно място определят риска от заразяване. Ограниченията са, за да опазят живота ни. Надявам се, че все повече хора ще го разберат и няма да стигнем до по-строги мерки, пише още Фандъкова. 

Дезинфекцията на пешеходни подлези и контейнери за отпадъци продължава, както и миене с дезинфектант на улици. Днес са обработвани улици в районите “Триадица”, „Красно село“, „Илинден“, „Възраждане“, „Слатина“, „Студентски“, „Кремиковци“. 

В мерките за информиране в ромските махали е включен и дрон. 

Над 60 възрастни, които живеят сами, днес получиха до дома им заявени от тях храни и лекарства. Екипите на общината вече седмица изпълняват по около 50-60 поръчки на ден.

Столична община обяви от вчера е телефон за набиране на доброволци при нужда - номерът е 0700 17 310.