OffNews.bg

'Децата на кралица Виктория' тази вечер по Viasat History (видео)

Разберете повече за кралицата на Великобритания, благодарение на вълнуващата едноименна поредица по Viasat History. Тя показва живота на кралица Виктория, личните ѝ взаимоотношения със съпруга ѝ принц Албърт и деветте им деца.

Кралица Виктория и принц Албърт имат страстен брак, но историците твърдят, че домашният им живот е бил бойно поле зад затворените врати. Разпростираща се в продължение на 60 години, семейната сага разказва за манипулации, конфликти, унижение, емоционално изнудване и трескавите опити на децата на кралица Виктория да се измъкнат от хватката на своята доминираща майка. Поредицата се базира на писмени свидетелства и снимки, оставени от семейството, за да възкреси техните характери и сложни взаимоотношения.

"Децата на кралица Виктория" започва във вторник, 7 август, от 22:00 по Viasat History.

Ден по-късно, на 8 август от 20:00, Viasat History ще ни пренесе и към друга кралска фамилия с "Последното пътуване на Романови".

След руската революция през февруари 1917 г., руският цар Николай абдикира. Филмът е изключителна равносметка за трагичната съдба на цялото царско семейство до смъртта им през юли 1918 г.

Вижте драмата, която се разгръща в хода на историческите събития от февруарската и Великата октомврийска революция до края на Първата световна война и кървавата руска гражданска война.

Защо толкова могъщ владетел е изоставен от всички, включително от своя братовчед, английския крал Джордж? Ленин ли е изиграл лична роля за това развитие? Наистина ли убийството е било единственото решение? Век по-късно, последните седмици от живота на Романови напомнят за изчезването на големите европейски монархии.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.