OffNews.bg

Без вода на седем места в столицата

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в части от столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Юри Венелин“ в район Средец налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на ул. „Юрий Венелин“ от бул. „Васил Левски“ до ул. „Цар Шишман“, ул. „Цар Шишман“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Ген. Гурко“. 

Във връзка с подмяна на спирателен кран срещу бл. 6 в кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на  ул. „Букет“ между ул. „Народен герой“ и бул. „Никола Петков“. 

Заради монтаж на водомер в с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 15:00 часа в карето между: ул. „Кайгана“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Еделвайс“, ул. „Бузлуджа“ и ул. „Съединение“, ул. „Съединение“, ул. „Дъб“, ул. „Къси дол“ и ул. „Акация“, ул. „Преслав“, ул. „Съединение“, ул. „Варовита“ и ул. „Крушите“, ул. „Съединение“, ул. „Васил Левски“, ул. „Могила“ и ул. „Теменуга“; ул. „Съединение“ от ул. „Лозен“ № 97 до АМ „Тракия“ и м. Чикерица.

Ремонтни работи в ул. „Лунна папрат“ в м. „Гърдова глава“ налагат спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на ул. „Лунна папрат“ от ул. „Прохлада“ до ул. „Еровете“.

Поради подмяна на пожарен хидрант и спирателен кран в ул. „Йорданка Филаретова“ в „Център“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа в карето между ул. „Владайска“ от бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ до ул. „Георги Данчов Зографина“. 

Без вода във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в ул. „Никола Бонев“ в Бухово ще бъдат от 10:00 до 18:00 часа в карето между ул. "Васил Левски" от ул. „Сан Стефано" до бул. "Никола Бонев". 

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение в ул. „Кокиче“ в с. Яна се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на ул. "Димитър Стоичков" от ул. "Хубава Яна" до ул. "1-ви май", ул. "Кокиче" и ул. "Старата чешма". 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.