OffNews.bg

Американските гранични власти отварят багажи, оставят писма

„Ако служителят на Transportation Security Administration (TSA) не успява да отвори вашата чанта, за да я инспектира, защото тя е заключена, може да му се наложи да счупи ключалката. TSA искрено съжалява за това, но TSA не носи отговорност за повредата в резултат на необходимата за сигурността проверка.”

Брошури с това съдържание откриват в предадените при чекирането багажи все повече пътници на полети от САЩ към Европа.

„За да ви защити, TSA е задължена по закон да инспектира всички чекирани багажи. Като част от този процес, някои чанти са отваряни и ръчно проверявани. Вашият багаж е сред тези подбрани за ръчно инспектиране багажи. По време на тази проверка багажът ви може да бъде проверен за забранени за пренос при полети вещи”, се казва още в брошурата.

Още по засилен е контролът на багажа на пътуващите в самолетите, пристигащи от европейските и други държави в САЩ. Всички пътници попълват декларации за това, че не пренасят забранени за внос и износ храни, техника и вещи, подписват се, след което в разговор с граничните служители отговарят на въпроси и обясняват отново какво точно има в чантите и куфарите им.