OffNews.bg

8 нови камери ще дебнат джигитите по пътя в София

Поставят 8 нови камери в столицата, които ще следят за превишена скорост. Те ще бъдат поставени на места в София, избрани според базата данни от таблата за засичане на скоростта от общината, предаде bTV. 

Новите устройства ще бъдат монтирани най-вече по-големите булеварди, където софиянци често фучат с високи скорости – Околовръстния път, Южната дъга, булевардите "България" и "Сливница".

Камерите на общината са засекли рекордни скоростни нарушения на Околовръстния път през изминалия месец - заснети са над 10 коли с превишена скорост до 240 км/ч.

От СДВР са засекли рекордни нарушения именно по Околовръстното на София - до 250 км/ч при положение, че ограничението там е 80 км/ч.

Бул. "Черни връх" е друг от критичните участъци в София, където често се случват тежки инциденти. Миналата година на кръстовището до мол Парадайз Георги Семерджиев уби две млади момичета, които бяха на тротоара. 

Първите камери се очаква да бъдат монтирани най-късно до 2 месеца.

Обявени са 4 обществени поръчки за купуването на камери, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Събираемостта на глобите от нарушения на пътя е нараснала с 40% спрямо миналата година, допълни той.