OffNews.bg

Рашидов иска извинение от "Господари на ефира", злепоставили го

Министерство на културата настоя за извинение от екипа на предаването „Господари на ефира” за "злепоставянето на министър Вежди Рашидов".

Става дума за гаф на Рашидов, който беше излъчен в предаването „Господари на ефира” вчера вечерта. Тогава беше излъчена част от изказване на министъра на културата Вежди Рашидов от участието му в дискусия за културния туризъм в град Карлово. 

Според излъченото в предаването министърът на културата казва "...аз даже се изненадах, не знаех, че Иван Вазов е роден в Карлово...", а след това Христо Мутафчиев го поправя, че всъщност писателят е от Сопот. Рашидов от своя страна отвръща: "Е, от региона. Аз не ги деля на Карлово и на т'ва".

Според министерството думите на Рашидов са били преиначени и всъщност той е казал Иван Лазаров - скулптор, който действително е роден в Карлово. От съобщението на министерството обаче не става ясно защо при това положение Мутафчиев го поправя.

"Преди да се изкаже министър Рашидов, имаше презентация за Карлово, където въобще не е ставало дума за Патриарха на българската литература Иван Вазов - за когото всички от деца знаем, че е роден в Сопот, а за хора, родени в Карлово. Показани бяха и творби на Иван Лазаров. Вежди Рашидов познава отлично творчеството на големия наш скулптор Иван Лазаров, но не е знаел, че той е роден в Карлово", обясняват от ведомството.

Оттам казват още, че уважават предаването „Господари на ефира”, но гафът в случая бил на екипа, а не на министъра.

"Ето защо настояваме от екипа на тв предаването „Господари на ефира” да се извинят за злепоставянето на Вежди Рашидов", пишат от министерството.

Видеото с думите на министър Вежди Рашидов можете да видите ТУК и сами да прецените дали казва "Вазов" или "Лазаров".