OffNews.bg

Пепси прекрати сътрудничеството си с блогъра Тото

Компанията за безалкохолни напитки Пепси прекрати сътрудничеството си с блогъра и музикант Йонислав Йотов - Тото, съобщиха от дружеството. 

Това се случва, след като преди дни се разбра, че в епизод на популярния му подкаст баскетболният треньор Константин Папазов - Тити заяви, че преди години е подстригал насила жена, защото му изневерила. Думите на Папазов предизвикаха лавина от негативни реакции в социалните мрежи, които освен срещу него се насочиха и към Тото за това, че не е реагирал адекватно на казаното.

По-късно блогърът се извини, но въпреки това, след докладване от потребители, всички епизоди от популярния подкаст в Youtube на Йонислав Йотов бяха свалени.

Ето и текста на позицията на PepsiCo:

„Куадрант Бевъриджис“ АД – като официална бутилираща компания на продуктите на PepsiCo за България и организатор на кампанията „Предизвикателството на Pepsi” заявява ясна позиция против насилието. Като социално отговорна компания ние по никакъв начин не подкрепяме и сме против действия, които водят до увреждане на човешкото достойнство и физическо здраве. Ние по никакъв начин няма да толерираме подобно отношение в обществото или даването на трибуна на такъв тип поведение.

На база гореизложеното ви уверяваме, че сме предприели необходимите последващи мерки, свързани с преустановяване на колаборацията ни с г-н Йонислав Йотов (ТОТО).

Екипът на „Куадрант Бевъриджис“ АД