OffNews.bg

Масово изчезване във Фейсбук на публикации, свързани с борбата срещу руската пропаганда

Многобройни публикации с линкове към сайтовете на Асоциацията на европейските журналисти и Factcheck.bg са свалени днес от Фейсбук.

"Наши последователи са получили съобщение, че техни постове с връзки към тези два сайта са изтрити. В момента екипът ни проучва въпроса и установява дали става дума за технически проблем. Надяваме се скоро публикациите да бъдат възстановени", заявиха от Асоциацията на европейските журналисти - България.

Factcheck.bg е платформа за проверка на фактите в "актуални новини, изказвания и публикации в социалните медии". Значителна част от публикациите ѝ са свързани с опровергаване на лъжите на руската пропаганда у нас.

Сред свалените публикации са и позиции на АЕЖ, свързани със сблъсъците на председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов с медиите, съобщава Mediapool.bg.

"Публикации с линкове към sCOOL Media са свалени днес от Фейсбук. Има затруднения и при отварянето на сайта ни" - алармираха и от sCOOL Media.

Редица журналисти също сигнализираха днес, че в личните им Фейсбук профили са изчезнали публикации. Част от тези изчезнали публикации са с критични позиции към "Възраждане".