OffNews.bg

bTV пуска комедийно шоу в събота вечер

Ново комедийно шоу пуска bTV в събота вечер. Негов водещ ще е актьорът Мариан Маринов, който е „гласът” на bTV от самото създаване на телевизията през 2000 г.

„Късното шоу на bTV” ще се излъчва от 22 до 23 часа, а първото му издание ще е на 30 септември.

В същия жанр е "Шоуто на Слави", което върви в делничните дни.

Според създателите на шоуто водещият има енциклопедични познания и силна екранна харизма. Той ще интерпретира по смешен начин актуалните събития и герои и ще прави  интервюта с известни личности от всички области.

Мариан Маринов е завършил ВИТИЗ в първия клас на проф. Стефан Данаилов. До 2000 г. играе в Младежки театър „Николай Бинев”. Озвучава множество филми, сериали и реклами. Мариан режисира дублажа на поредици като „Великолепната седморка“ и първия сезон на „Двама мъже и половина“. Сред лентите с неговия глас са „Играта на играчките”, „Тарзан”, „Принцът на Египет”, „Омагьосаният император”, „Феноменалните”, “Ледена епоха IV” и др. Гласът му звучи в документалната поредица на bTV „Българите”. Той издава и серия от компактдискове с българска поезия - на Иван Вазов, Николай Лилиев, Пейо Яворов, Христо Смирненски, Владимир Башев, Андрей Германов, Дамян Дамянов и др. Негово дело е и първият „аудио препис” на „История славянобългарска”, който включва и откъс на църковнославянски - езикът, на който тя е написана. Режисирал е предаването за култура „Иначе“, пише и режисира документални филми, сред който „Цар Самуил в битка за България”, „Спомен за моите деца”, „Пътеки между слънцето и тъмнината”, добилата популярност “Изповед на майстор Колю Фичето” и др.