OffNews.bg

Какво да правим във втората седмица на февруари

Знаем, че февруари е един от най-студените зимни месеци.

За това няма как да не се радваме на изненадващо топлото време в последните дни.

Погледнете!

Навън е почти пролет. А пролетта предполага и разходки из природата.

ИЗБЯГАЙТЕ ЗА МАЛКО ОТ АПАРТАМЕНТА

Отложете ангажиментите си за следващия ден. През февруари трябва да използваме всяка една възможност да избягаме, макар и за час-два от скучното ежедневие.

Планината е пред нас.

Пригответе набързо багажа си!

Пригответе си топла напитка, сложете очилата и да поемаме нагоре! Или, ако не ви се изкачват върхове, идете в парка. Да се насладим на хубавото време и да избягаме от всекидневието!!!

СЪЗДАЙТЕ СИ ВАШЕ ЯКО МЯСТО

Сутрин!

Душ, ароматно кафе? Или същото, но в обратен порядък!

Знаете ли, винаги е яко да пееш под душа. Но още по-яко е да слушаш музика, докато се къпеш. Аз лично съм си инсталирал Bluetooth като този. Той е водоустойчив.

И си слушам музика. Понеже се заплесвам, докато вземам душ и слушам, от време на време поглеждам часовника, който се намира на говорителя.

Денят започва по-добре, когато си пееш под душа...

ПРИГОТВЕТЕ СИ ВКУСНА ЗАКУСКА

Закуската е най-важното хранене за деня.

Направете си фреш от грейпфрут.

Или, защо не, закуска за шампиони с различни вкусотии.

Пригответе хапването и изненадайте половинката си! Денят ще е по-добър на пълен стомах.

ВЕЧЕРЯ ЗА СЕМЕЙСТВОТО

Няма нищо по-уютно от семейната вечеря. През зимните месеци винаги е приятно да хапнем печено месо!

Ето ви една рецепта за печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил

Съставки за 4 порции:

900 g свински гърди с кост в плик за печене
1 портокал
30 g джинджифил
1 лимон
50 g мед
1 ч.л. лют червен пипер
по желание
1 kg тиква
обелена без семките
100 ml прясно мляко
200 ml сметана за готвене
50 g масло
30 ml слънчогледово олио
сол и черен пипер

Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете – така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.

След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание).

Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути. След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката. Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.

Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.

Прехвърлете в плика за печене и печете според указанията.

Сварете тиквата в подсолена вода и намачкайте с уред за мачкане на картофи.

Поставете в тенджерка заедно със сметаната, млякото и маслото и разбъркайте на слаб огън, докато не забълбука.

Овкусете със сол и пипер.

Разбира се, можете да не правите нищо и просто да го ударите на мързел.

Няма нищо лошо – заслужавате да отделите малко време за себе си.

Казват, че в края на седмицата отново ще застудее!

Какво от това! Ние много добре знаем, че колкото и да е лют, месец февруари е кратък.