Какво да правим във втората седмица на февруари
Знаем, че февруари е един от най-студените зимни месеци.
За това няма как да не се радваме на изненадващо топлото време в последните дни.
Погледнете!
Навън е почти пролет. А пролетта предполага и разходки из природата.
ИЗБЯГАЙТЕ ЗА МАЛКО ОТ АПАРТАМЕНТА
Отложете ангажиментите си за следващия ден. През февруари трябва да използваме всяка една възможност да избягаме, макар и за час-два от скучното ежедневие.
Пригответе си топла напитка, сложете очилата и да поемаме нагоре! Или, ако не ви се изкачват върхове, идете в парка. Да се насладим на хубавото време и да избягаме от всекидневието!!!
СЪЗДАЙТЕ СИ ВАШЕ ЯКО МЯСТО
Сутрин!
Душ, ароматно кафе? Или същото, но в обратен порядък!
Знаете ли, винаги е яко да пееш под душа. Но още по-яко е да слушаш музика, докато се къпеш. Аз лично съм си инсталирал Bluetooth като този. Той е водоустойчив.
И си слушам музика. Понеже се заплесвам, докато вземам душ и слушам, от време на време поглеждам часовника, който се намира на говорителя.
Денят започва по-добре, когато си пееш под душа...
ПРИГОТВЕТЕ СИ ВКУСНА ЗАКУСКА
Закуската е най-важното хранене за деня.
Направете си фреш от грейпфрут.
Или, защо не, закуска за шампиони с различни вкусотии.
Пригответе хапването и изненадайте половинката си! Денят ще е по-добър на пълен стомах.
ВЕЧЕРЯ ЗА СЕМЕЙСТВОТО
Няма нищо по-уютно от семейната вечеря. През зимните месеци винаги е приятно да хапнем печено месо!
Ето ви една рецепта за печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил
Съставки за 4 порции:
900 g свински гърди с кост в плик за печене
1 портокал
30 g джинджифил
1 лимон
50 g мед
1 ч.л. лют червен пипер
по желание
1 kg тиква
обелена без семките
100 ml прясно мляко
200 ml сметана за готвене
50 g масло
30 ml слънчогледово олио
сол и черен пипер
Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете – така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.
След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание).
Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути. След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката. Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Прехвърлете в плика за печене и печете според указанията.
Сварете тиквата в подсолена вода и намачкайте с уред за мачкане на картофи.
Поставете в тенджерка заедно със сметаната, млякото и маслото и разбъркайте на слаб огън, докато не забълбука.
Овкусете със сол и пипер.
Разбира се, можете да не правите нищо и просто да го ударите на мързел.
Няма нищо лошо – заслужавате да отделите малко време за себе си.
Казват, че в края на седмицата отново ще застудее!
Какво от това! Ние много добре знаем, че колкото и да е лют, месец февруари е кратък.