OffNews.bg

Магнатът Динко Динев се ожени за дългогодишната си приятелка (галерия)

Строителният предприемач Динко Динев се ожени за дългогодишната си половинка Даниела. Тържеството, което някои определят като сватбата на годината, се състоя на „Марина Диневи“ в Свети Влас. Даниела бе избрала сватбена рокля на дизайнерката София Борисова, съобщиха от пресслужбата на Динев груп.

Младоженците си казаха „да“ на изнесен граждански ритуал в Амфитеатъра, като лично кметът на Свети Влас Иван Николов водеше церемонията.

Гостите бяха посрещнати от струнен квартет „Дестини“ сред арка, декорирана с цвят лавандула. Бащата на булката спази традицията и я заведе до олтара под звуците на тържествена музика. Динко и Даниела избраха за кумове аиндустриалет Николай Вълканов и неговата съпруга Румяна.

По-рано през деня двойката скрепи връзката си и с църковен брак. Венчавката се проведе в църквата „Свети Власий“, издигната от братя Диневи през 2009 г. и осветена от Вселенския патриарх Вартоломей Първи. Ритуалът бе отслужен от митрополит Антоний.

Сватбеното тържество се пренесе на брега на морето, в ресторант Адмирал, съобщават от пресслужбата на „Динев Груп“. Младоженците бяха посрещнати с аплодисменти и влязоха под звуците на Сватбения марш, изпълняван от симфоничния оркестър на Държавна опера – Бургас, под диригентската палка на маестро Деян Павлов.

Под техен съпровод и в изпълнение на сопраното Нина Кръстникова и тенорът Яни Николов прозвуча и тържествената „Наздравица“ от „Травиата“. Водещ на тържеството беше Орлин Горанов, който изпя “Светът е за двама“.

За първия сватбен танц младоженците изтанцуваха най-чувственототангото от филма „Усещане за жена“. Под звуците на симфоничния оркестър мина и танцът на кумовете, които избраха музиката от филма „Професионалистът“. А синът на младоженците ги поздрави с Wonderful Tonight на Ерик Клептън.

По-късно на сцената се качиха квартет Дестини, джаз легендата Васил Петров, Мария Елена Инфантино, Кристина Димитрова и Фенси Бенд. Част от тържеството бяха и балерините на „Боряна ден шоу“.

Динко Динев, един от братята Диневи, е строителен предприемач и почетен консул на Грузия. Компанията „Диневи Груп“, която създава заедно с брат си Йордан Динев, тази година отбелязва 35 години. Двамата притежават Диневи Резорт. Съпругата на Динко Динев Даниела е арт директор на компанията и под нейно управление се случват поредицата културни мероприятия на Амфитеатъра.