OffNews.bg

Поредно злепоставяне на Депардийо - движението MeToo вече записва тайно и прави документални филми

Известният френски актьор Жерар Депардийо е подложен на нов натиск след телевизионен документален филм, в който се вижда, че прави неприлични забележки за жените.

В предаването, излъчено в четвъртък, 74-годишната звезда е представена като обсебена от секса, докато е на снимки в Северна Корея през 2018 г.

В кадри, очевидно заснети от "създаването" на документалния филм, актьорът многократно смущава своята преводачка с коментари като: "Тежа 124 килограма. Без ерекция. С ерекция съм 126 килограма."

При друг случай той казва пред нея: "В гащите си имам гредичка".

Вижда се и в конна база, където прави сексуални коментари защо според него жените обичат да яздят коне.

Предаването - част от поредицата Complément d'Enquête (Допълнително разследване) по France 2 - използва материала, за да подкрепи твърденията за сексуални посегателства на Депардийо, отправени наскоро от редица жени от филмовата индустрия.

През 2020 г. Депардийо беше поставен под съдебно разследване по подозрение в изнасилване и сексуално посегателство след оплакване, направено от актрисата Шарлот Арнулд.

Той отрича обвинението, като твърди, че сексуалният им контакт е бил по взаимно съгласие. Първоначално полицията сваля обвинението поради липса на доказателства за изнасилване. Но след обжалване то е възобновено, като Арнулд твърди, че е била под неговия емоционален "контрол".

Второто дело е образувано преди три месеца, когато актрисата Елен Дарас обвинява Депардийо, че я е опипвал през 2007 г. по време на снимки за филма "Диск".