OffNews.bg

Фенове на Тръмп горят книгите на Джоан Роулинг

"Навярно е истина: можеш да накараш едно момиче да чете книги за възхода и падението на един деспот, но все пак не можеш да го накараш да мисли."

С тези думи Джоан Роулинг, авторът на поредицата за Хари Потър, отговори на съобщенията в twitter, че нейни бивши почитатели горят книгите й.

Става дума за привърженици на Доналд Тръмп, които са разгневени от критичните коментари на Роулинг по адрес на американския президент.

"Току-що изгорих всичките си книги за Хари Потър, след като му бях фен 17 години. "Философският камък" беше една от първите книги, която прочетох. Разстроена съм, че така стана, но вие ме отвращавате, срам ме е от вас и никога повече няма да прочета ваша книга.“ - пише разгневеното момиче.

Това е вторият случай през последните дни, когато Дж. К. Роулинг съобщава за изгорени книги и DVD-та от поредицата за Хари Потър.

"Димът от горящи DVD-та може да бъде отровен, а парите, изхарчени за тях, остават в мен. Така че бих ви услужила със запалка", коментира Роулинг след първата закана за запалване на творбите й.