OffNews.bg

31 г. след смъртта на Фреди Меркюри Queen излезе нова песен с неговия глас

13 октомври е на път да се превърне в една от значимите музикални дати на музикалната 2022 година.

Тази дата бе избрана от арт рок легендите Queen, за да пуснат в медиите и в интернет своята нова песен Face It Alone.

Всъщност песента не е нова. Тя е на цели 34 години и е една от песните, които биват записани донякъде, но не влизат в албума на бандата „Miracle“ от 1988 г. За съществуването на подобен архивен студиен запис намекнаха Брайън Мей и Роджър Тейлър още през лятото на тази година по време на интервю за Би Би Си.

Face It Alone първоначално е записан по време на звукозаписните сесии на групата през 1988 г. В тази сесия групата записва около 30 песни, много от които никога не са били издавани. Сега групата се е върнала към наследството си и така е открила парчето.

„Бяхме забравили за тази песен - признава Роджър Тейлър. - Но ето го това малко бижу. Страхотно е, истинско откритие. Това е много страстно парче."

Сингълът ще бъде първата нова песен с участието на Фреди Меркюри, издадена от над осем години. В албума "Queen Forever" от 2014 г. групата включва три нечувани досега песни с Фреди, включително Let Me in Your Heart Again, Love Kills и There Must Be More to Life Than This.

Новата стара песен на Queen се радва на огромен интерес и към момента вече има над 2 милиона гледания в Youtube канала на Queen.