OffNews.bg

Илнур Закарин спечели 13-ия етап, Ян Поланц остава лидер в Джирото

Състезаващият се за "Katusha–Alpecin" Илнур Закарин спечели 13-ия етап от Колоездачната обиколка на Италия. Руснакът спечели 196-километровата планинска отсечка от Пинероло до Черезоле Реале, спирайки хронометрите с време 5:34:40 часа.

Това е общо втора етапна победа за руснака в Джирото, като предишният му успех е през 2015 година. След него се нареди Микел Ниеве от "Mitchelton–Scott" с изоставане от 35 секунди. Трети остана друг испански представител - Микел Ланда (Movistar) на минута и 20 секунди след Закарин.

Иначе фаворитите в тазгодишното издание Винченцо Нибали от "Bahrain–Merida" и Примож Роглич (LottoNL-Jumbo) завършиха съответно на 7-мо и 8-мо място в първия сериозен планински тест в надпреварата. Саймън Йейтс пък определено нямаше ден и финишира на 17-та позиция.

В генералното класиране продължава да води представителят на "UAE Team Emirates" Ян Поланц, който остана на 15-то място. Словенецът има аванс от 2.25 минути пред Роглич. Закарин е на трето място, докато Винченцо Нибали е пети след 13-ия етап в Обиколката на Италия.

Утрешният 14-и етап ще се проведе по 131-километровото планинско трасе от Сен Винсент до Курмайор. Състезанието започва в 15:15 часа българско време.