OffNews.bg

Култов разговор: Дайте ми сертификат за коректна фирма, аз ще ви дам за "Ебати пича"

На интересно контрапредложение се натъкна телефонна операторка, предлагаща сертификат за коректна фирма. Забавният разговор между нея и потенциалния клиент бе пуснат в социалните мрежи. 

Обаждането започва със стандартното зарибяване от страна на операторката колко е добре да имаш такъв сертификат и как срещу немалка сума ще получиш водоустойчиви лепенки и рамкиран документ за "постижението". 

Мъжът от другата страна обаче не остава длъжен и дава своето контрапредложение - сертификат "Ебати пича". 

"Искате ли да си разменим сертификати. Вие за пичове правите намаления, нали?", пита мъжът. 

Предложението му момичето да отвори сайта "Ебати пича" се посреща с недоверие и бурен смях, след като се оказва, че такъв сайт наистина има и пичът не лъже. 

Записът излиза в деня, в който Комисията за защита на потребителите забрани на фирма за "коректни сертификати" да ги издава, защото критериите им са субективни. 

"КЗП забрани на фирма да издава на търговци сертификати за коректност по неясни и субективни критерии. Регулаторният орган излезе с решение, че дружеството осъществява дейността си в противоречие с изискването за добросъвестност и професионална компетентност, в резултат на което заблуждава крайните потребители и може да увреди икономическите им интереси", съобщиха от Комисията днес

Освен забрана за издаване на подобни сертификати, фирмата ще отнесе и глоба от 30 хил. лева 

Записа от разговора за коректна фирма и "Ебати пича" може да чуете тук: