OffNews.bg

Никакъв шанс за правителство след вота, поне ако съдим от дебата в ''Панорама''

Съставянето на правителство след вота на 2 април ще е много трудно, ако не и невъзможно, ако съдим от последния предизборен дебат в предаването на БНТ "Панорама".

Едната посока е написана на плакатите на колегите от ГЕРБ - "Стабилност отново", тоест това, което се е случвало много дълги години. А другата посока е да имаме един нормален европейски живот с нормални европейски доходи, заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната – Демократична България".

Ние не виждаме никакво възможно взаимодействие с "Продължаваме промяната", особено пък да подкрепим кабинет на малцинството. Втората опция е всички партии да седнем на масата и да започнем да си говорим, каза Делян Добрев от ГЕРБ - СДС.

Ние със сигурност ще предложим кабинет. Смятаме, че страната трябва да бъде управлявана от редовен кабинет. Нашата стратегия е страната да тръгне напред по път, който очевидно ГЕРБ не харесват, коментира Асен Василев.

А по време на дебата в "Панорама" Атанас Зафиров от "БСП за България" предизивка смях, когато обяви, че вчера е попитал чатбот с изкуствен интелект какво е решението на конфликта в Украйна. 

"И знаете ли какво ми отговори изкуственият интелект? Диалог, мир, търсене на посредничество през трети държави." - твърди Зафиров.