OffNews.bg

Кметът на Тополовград се оттегли от листите на Нова Република

Кметът на Тополовград и кандидат за народен представител в листите на Нова Република в областите Хасково и Бургас Божин Божинов подаде заявление в Районните избирателни комисии за заличаване на името му от листите. Божинов реши да се оттегли от изборната надпревара заради публични реакции по повод негови изказвания в медиите преди 3 години.

„Поддадох се на емоция и отидох в Крим, за да предложа убежище на българите там", обясни думите си Божинов.

Кметът на Тополовград уточни, че никога не е бил доброволец, нито е участвал във военни действия, каквито заглавия се появиха в някои медии.

„Реших, че това недоразумение може да попречи на каузата на Нова Република. Никога не съм имал амбиции да ставам депутат, исках само да помогна на Нова Република, защото вярвам в нуждата от истинска и почтена българска десница. Вярвам в каузата на дясното. Вярвам в каузата на Нова Република. За това ще продължа да помагам заедно със семейството и близките ми на дясното обединение".

Политическият съвет на Нова Република благодари на Божин Божинов за решението му да подаде заявление за заличаване от листите и намерението му да продължи да работи за успеха на Нова Република.