OffNews.bg

Борисов: Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има

Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има. Две години бяхме толерантни, две години с всички се съобразявах и ми се качиха на главата и накрая ГЕРБ излязоха виновни.

Това заяви в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че за седем години управление е построено и направено много. "За две години освен всичко, което сме построили и сте видели, всички ние сме платили 6.2 млрд. лв. истински пари“, каза Борисов. Той посочи, че държавата е платила 3.7 млрд. лв. "живи пари" за това, че по време на мандата на БСП бе съборена КТБ.

„След това платихме 1.3 милиарда за „Марици“-те и през декември 1,2 млрд. лв. за това, че БСП във всичките си мандати не строи „Белене“, компромиси стига сме им правили", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Експремиерът е убеден, че следващите парламентарни избори ще бъдат мажоритарни, защото така поискали избирателите. "Партията е създадена от народа. Вие сте взели един син на пожарникар и учителка и сте го направили премиер и управлението зависи само от вас. Ние от мажоритарни избори не се боим, точно обратното. Каквото изберат хората, това искаме да бъде. И ние управляваме, защото вие ни избирате“, каза Борисов. "Разчетохме знака на президентските избори, че трябва да препотвърдим нашето управление, за да сме в силна позиция“, каза още той.

Борисов се похвали с постиженията в инфраструктурните проекти. „Без „Хемус“ районът е загубен, затова влагаме огромни усилия и тя ще стане, и можем само ние да ги правим тези работи, защото, ако е било лесно, още Тодор Живков да го е направил“, каза Борисов. Т

По думите му до през двете години на второто му правителство 250-260 милиона лева повече са отделени за българските пенсионери. 

"България е държава, която трябва да стои при най-бързата скорост, по всички параметри заслужаваме да бъдем там и ако на 26-ти не направите грешка - да включите на задна, защото винаги когато БСП е управлявала, абсолютно винаги, е следвала или национална катастрофа, или тежко поражение", предупреди избирателите на ГЕРБ Борисов.