OffNews.bg

Вдигат кула от 56 метра над столичен мол

Кула на седем етажа, наречена "Лонг тауър", ще се строи на столичния булевард "България", над покрива на едноименния мол. 

Това съобщи изпълнителят на проекта "Кордеел – България". Кулата с височина 56 метра и площ 18 550 кв.м се разполага успоредно на бул. „Тодор Каблешков”, над покрива на вече изградения и въведен в експлоатация търговския център „България Мол“. Сградата е предназначена за офисни помещения за отдаване под наем, приемно фоайе, етажни асансьорни фоайета, технически помещения и тоалетни, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива (част от Търговския център), технически етаж и 7 етажа над покрива на мола.

Основният вход към сградата е откъм бул. „Тодор Каблешков”. Автомобилният подход към подземния гараж, който е общ с този на търговския център, се осъществява посредством рампа откъм локално платно на бул. “Тодор Каблешков”, осигурен е втори вход/изход в южна посока към новопроектираната улица и бул. „България“.

Кулата с площ на етажа около 2150 м2 е обособена като самостоятелен конструктивен блок с три отделни стълбищни клетки. Въведените в експлоатация подземни паркинги осигуряват необходия брой паркоместа за обслужване нуждите на офис сградите и търговския център.

Последният офисен етаж е отдръпнат навътре откъм южната си страна, така че се оформя панорамна тераса с гледка към планината.