OffNews.bg

Сериозна авария рани тежко човек и остави без ток голяма част от София

Сериозна авария рани тежко човек и остави без ток голяма част от София днес.

Лекари от "Пирогов" се борят за живота на пострадалия при токовия удар на бул. "Симеоновско шосе" в столицата. Мъжът е с с обширни, дълбоки изгаряния и е настанен в реанимация, съобщиха от лечебното заведение.

Инцидентът е станал със съоръжение 110 kV, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/. Аварията наложи изключване на подстанция Студентски град,  съобщиха от ЧЕЗ, която доставя ток в София.

Голяма част от столицата е без ток. Без електрозахранване останаха и Драгалевци, Симеоново, Витоша, Киноцентър, Бояна, Ярема, Железница, Бистрица, Малинова долина и др.

ЧЕЗ Разпределение полага усилия да захрани засегнатите клиенти по алтернативен път в максимално кратък срок, уточняват от енергокомпанията.

От ЕСО обясниха, че строителна фирма е виновна за аварията. Несъобразените с изискванията за безопасност дейности на строителната фирма водят до принудителното изключване на електропровода на дружеството. Пострадалият човек, в следствие на неправомерната манипулация, довела до изключването на съоръжението на ЕСО, не е служител на дружеството, се казва в съобщението.