OffNews.bg

Счетоводни услуги в София - пренаситен ли е пазарът?

Воденето на счетоводство на ЕООД, ООД или друга правно-организационна форма е задължителен елемент от законосъобразното съществуване на една търговска фирма. В световен мащаб предлагането на счетоводни услуги е динамична и бързо развиваща се сфера, което доказано се дължи на непрестанните промени, както в икономическите условия, така и в отделните индустриални сфери и по-специално технологиите.

Как изглежда пазарът на счетоводните услуги в столицата?

Във всяка страна се наблюдават различни процеси с оглед факторите и условията, в които се развива бизнесът. Особено впечатление прави, че счетоводните услуги в София са се утвърдили като една от най-конкурентните среди и според специалисти, това ще остане непроменено и занапред. Но какви са тенденциите и проблемите, с които се сблъскват заетите в тази сфера лица?

Трудно бихме били категорични, когато дори статистиките сочат разнопосочни неща - спад на дейността, интерес към аутсорсинга, увеличаване на клиентската база на някои фирми за счетоводни услуги, намаляване на цените и прочие. Едно е сигурно - развитието на тази сфера определено крие своите рискове.

Счетоводните консултации у нас - къде е границата между развит и пренаситен пазар?

В заключение е важно да отбележим, че статистиките алармират за следния проблем - счетоводното обслужване в София изпреварва развитието на икономиката и така се стига до наличието на голям брой специалисти, “борещи се” за малко по обем работа или иначе казано, все по-трудно е да се разграничи добрия счетоводител от неопитния.

В тези случаи на помощ идва Profirms - https://profirms.bg/ с над 10 години опит в сферата и екип от страхотни специалисти.

Ако в даден момент се отбележи ръст в стопанската система в страната, търсенето ще отговори на нуждите на предлагането, но дотогава пренасищането остава като проблем, с който хората в сферата на счетоводството трябва да се борят.