OffNews.bg

Зидан дава почивка Роналдо срещу Лас Палмас, пази го за Ювентус

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан, обмисля да даде почивка на суперзвездата на "белия балет" Кристиано Роналдо за гостуването на Лас Палмас в мач от 30-ия кръг на Ла Лига, съобщава испанското издание "Marca".

През този сезон се превърна в редовна практика петкратният носител на Златната топка да не попада в групата за срещите от първенството, когато предстои тежък сблъсък в Шампионска лига. Случаят сега е точно такъв, тъй като във вторник Реал ще пътува до Италия, където предстои визита на местния хегемон Ювентус в първи двубой от 1/4-финалите на турнира.

Зидан готви още няколко промени за гостуването в Гран Канария, защото титлата в Испания отдавна се превърна в мираж за испанския колос. Реално, Шампионска лига остана единствената надпревара до края на сезона, в която мадридчани могат да триумфират.

Почивката на Роналдо със сигурност стряска сънищата на "Старата госпожа". Португалската звезда има 8 гола от 7 мача срещу Юве в турнира на богатите, вкара им 2 и на финала през юни миналата година, който Реал спечели с категоричното 4:1.

От началото на сезона Кристиано има 12 попадения и 2 асистенции в едва 8 мача в Шампионска лига, които е реализирал от 26 точни изстрела. От старта на календарната година се е разписвал 19 пъти за "белите" в 13 изяви.

Юве посреща Реал във вторник от 21.45 часа наше време. Припомняме, че Меди Бенатия и Миралем Пянич са наказани за италианския първенец, докато Джорджо Киелини, Алекс Сандро и Родриго Бентанкур ще пропуснат реванша, ако получат жълт картон. С опасност от санкция при испанците е капитанът им Серхио Рамос.