OffNews.bg

Ветеран на Аякс се подигра с болежките на противников играч (видео)

Феновете на футбола станаха свидетели на изключителни имитаторски качества от страна на нападателя на Аякс Райън Бабел. Футболистът разкри таланта си по време на гостуването на Хетафе в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа.

Тогава след съприкосновение с Бабел камерунският защитник Ален Ниом полетя във въздуха и се строполи като подкосен на терена, където започна да се превива.

Реферът спря играта, а нападателят легна до Ниом и започна да имитира поведението му, за което получи жълт картон. Бранителят се изправи, а Бабел отново имитира мъките му при ставането, след което и двамата продължиха игра.

Иначе Хетафе победи Аякс с 2:0 и значително увеличи шансовете си да се класира за следващия кръг. Дейверсон даде аванс за гостите в 38-ата минута, а в добавеното време резервата Кенеди затвърди успеха на тима от мадридското предградие, който доминираше срещу именития си съперник и не допусна почти никакви положения пред вратата си.

В последните седмици Аякс изгради добра преднина пред конкурентите си в местното първенство, но всички в клуба не крият разочарованието си от отпадането от Шампионската лига.

Хетафе също се представя повече от впечатляващо в испанската Ла Лига и успешно съчетава ангажиментите си на домашната сцена с тези в Лига Европа.